
bezlepkový ovocný koláč
se sezóním ovocem ...
pečený bezlepkový veganský koláč s drobenkou
suroviny na těsto:
pohanka ½ hrnku
jáhly ½ hrnku
ovesné vločky jemné ½ hrnku
cukr ¼ hrnku
prášek do pečiva 1 sáček
špetka soli
olej ½ hrnku
voda 1 hrnek
suroviny na drobenku:
ovesné vločky jemné ½ hrnku
cukr 1/3 hrnku
olej ¼ hrnku
+ čerstvé ovoce
jak na to:
1.zapni troubu na 200°C
2. připrav si drobenku (vše smíchej v misce vidličkou)
3. pohanku a jáhly rozmixuj na mouku. Smíchej s vločkami, cukrem, solí
4.vymaž formu olejem
5. do těsta přidej olej a vodu. Zamíchej a nalij do formy.
6. rozprostři ovoce
7.posyp drobenkou
8. dej péct do spodní části trouby na 30 minut
pochutnej si

drobenka

ovoce rozprostřeme na těsto

posypeme drobenkou

dobrou chuť