bezlepkový ovocný koláč

se sezóním ovocem ...

pečený bezlepkový veganský koláč s drobenkou

suroviny na těsto:

pohanka ½ hrnku

jáhly ½ hrnku

ovesné vločky jemné ½ hrnku

cukr ¼ hrnku

prášek do pečiva 1 sáček

špetka soli

olej ½ hrnku

voda 1 hrnek

suroviny na drobenku:

ovesné vločky jemné ½ hrnku

cukr 1/3 hrnku

olej ¼ hrnku

+ čerstvé ovoce


jak na to:

1.zapni troubu na 200°C

2. připrav si drobenku (vše smíchej v misce vidličkou)

3. pohanku a jáhly rozmixuj na mouku. Smíchej s vločkami, cukrem, solí

4.vymaž formu olejem

5. do těsta přidej olej a vodu. Zamíchej a nalij do formy.

6. rozprostři ovoce

7.posyp drobenkou

8. dej péct do spodní části trouby na 30 minut


pochutnej  si


drobenka
drobenka
ovoce rozprostřeme na těsto
ovoce rozprostřeme na těsto
posypeme drobenkou
posypeme drobenkou
dobrou chuť
dobrou chuť