kopřivové pohankoto
pro přátele klíčené pohanky

suroviny:

velká dvouhrst mladých kopřivových výhonků

šálek bio světlé loupané pohanky kroupy (tmavá je termicky loupaná a na tento pokrm se nehodí)

bio panenský olivový olej

bio sojová omáčka Tamari

postup:

pohanku večer namočíme do studené vody

ráno slijeme a propláchneme na sítku

buď můžeme několikrát denně proplachovat, dokud nezačne klíčit, nebo hned použít

v čisté lokalitě nasbíráme mladé výhonky kopřiv

opláchneme a vložíme do misky

zakapeme olivovým olejem a sojovou omáčkou a promícháme tak, aby byly lístky dobře zamarinované

necháme alespoň 2 hodiny odležet

zamarinované kopřivy posekáme na menší kousky a vmícháme i s marinádou do pohanky

můžeme ozdobit klíčky a rajčátky...