kopřivové pohankoto
pro přátele klíčené pohanky
suroviny:
velká dvouhrst mladých kopřivových výhonků
šálek bio světlé loupané pohanky kroupy (tmavá je termicky loupaná a na tento pokrm se nehodí)
bio panenský olivový olej
bio sojová omáčka Tamari
postup:
pohanku večer namočíme do studené vody
ráno slijeme a propláchneme na sítku
buď můžeme několikrát denně proplachovat, dokud nezačne klíčit, nebo hned použít
v čisté lokalitě nasbíráme mladé výhonky kopřiv
opláchneme a vložíme do misky
zakapeme olivovým olejem a sojovou omáčkou a promícháme tak, aby byly lístky dobře zamarinované
necháme alespoň 2 hodiny odležet
zamarinované kopřivy posekáme na menší kousky a vmícháme i s marinádou do pohanky
můžeme ozdobit klíčky a rajčátky...