podzimní frgály

švestkové, jablečné, makové nejlepší ještě teplé...

těsto:

jablka 600g

pohanka 600g

slunečnice 500g

špetka soli

lžička skořice

tipy na náplně:

švestková - 600 g švestek + 250g datlí rozmixovat

jablečná - 650g jablek + 200g datlí + vmíchat 5g skořice a 100g rozinek

postup:

přibližně stejný díl rozmixovaných jablíček, pohankové a slunečnicové mouky zpracujeme na těsto, ze kterého pomocí fólie vyválíme tenké placky. (Pohankovou a slunečnicovou mouku je lepší namlít z naklíčených a poté usušených semínek, pokud se nechcete zdržovat klíčením a sušením můžete samozřejmě použít i semínka nenaklíčená.)

Náplň namažeme na placky, okraje necháme volné a vytvarujeme.

Dáme usušit (12 až 20 hodin při 42°C podle hustoty povidel)