podzimní frgály
švestkové, jablečné, makové nejlepší ještě teplé...
těsto:
jablka 600g
pohanka 600g
slunečnice 500g
špetka soli
lžička skořice
tipy na náplně:
švestková - 600 g švestek + 250g datlí rozmixovat
jablečná - 650g jablek + 200g datlí + vmíchat 5g skořice a 100g rozinek
postup:
přibližně stejný díl rozmixovaných jablíček, pohankové a slunečnicové mouky zpracujeme na těsto, ze kterého pomocí fólie vyválíme tenké placky. (Pohankovou a slunečnicovou mouku je lepší namlít z naklíčených a poté usušených semínek, pokud se nechcete zdržovat klíčením a sušením můžete samozřejmě použít i semínka nenaklíčená.)
Náplň namažeme na placky, okraje necháme volné a vytvarujeme.
Dáme usušit (12 až 20 hodin při 42°C podle hustoty povidel)
