polévka z bršlice a česnáčku
výživná polévka s divokými bylinami

suroviny:

zralé avokádo (lze vynechat)

2 dvouhrstě bršlice kozí nohy

velká kytice česnáčku lékařského

lžíce slunečnicových semínek

jedna bio mrkev

jeden bio citron

bio panenský olivový olej

sůl

chilli

postup:

slunečnici večer namočíme do studené vody

ráno slijeme a propláchneme na sítku

buď můžeme několikrát denně proplachovat, dokud nezačne klíčit, nebo hned použít

v čisté lokalitě nasbíráme bršlici a česnáček

opláchneme a vložíme do mixéru

přidáme dužinu z avokáda

přidáme šťávu z jednoho citronu

přidáme lžíci olivového oleje

přidáme šálek vody (pokud chceme polévku teplou, použijeme ohřátou vodu)

pokud jsme vynechali avokádo, přidáme do mixéru i část slunečnicových semínek

umixujeme dohladka

podle chuti přisolíme a pokud máme rádi ostřejší chuť přidáme trošku chilli

ozdobíme nastrouhanou mrkví a slunečnicovými semínky